Halloween Eerbeek

 

 

 

HALLOWEEN 2018 ...

... Parade
     6, 13 en 20 oktober
     19.30 uur, Centrum
... Ghost Town
​     6, 13, 20 en 27 oktober
     hele dag, Centrum
... Pimp je skelter
     6 oktober
     13.00-16.00 uur, Centrum

... Scary Skelter Rally
​     13 en 20 oktober
     12.00-16.00 uur, Centrum
... Spooktocht
​     17, 24 en 31 oktober
     Landal Coldenhove
... Run
     20 oktober
     19.30 uur, Centrum,
     start Oranje Nassauplein

... Ride
     27 oktober
     vanaf 18.30 uur
     (dorpenroute)

     vanaf 19.00 uur
     (ATB-route)

     Sporthal de Bhoele
... Party
     27 oktober
     vanaf 21.00 uur
     Sporthal de Bhoele

Ghost Town

6, 13, 20 en 27 oktober 2018

Ghost Town is GESLOTEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeester Alex van Hedel heeft op 8 oktober 2016 Ghost Town geopend. Met het openen van de toegangspoorten en het voordragen van een gedicht heeft hij officieel Eerbeek voor 3 weken lang omgedoopt in Ghost Town.

 

Oktober is bijna een week oud, het is de eerste zaterdag van de maand. Mensen doen overdag nog even de laatste inkopen voor het weekend. Ze moeten snel zijn, want de winkels sluiten vandaag al om 16.30 uur. Het is nog rustig in Eerbeek. Over een week begint in delen van Nederland de herfstvakantie en zal het in ons vakantiedorp voorbij zijn met de rust. Tegen 16.30 uur is het rustig op straat. De boodschappen zijn binnen, de auto is volgetankt en de voorbereidingen voor het avondeten zijn begonnen. De winkeliers sluiten hun deuren. “Klaar voor een lange vrije avond” zou je zeggen, maar schijn bedriegt.

Snel komt er weer beweging op de diverse winkelpleinen. Wagens rijden af en aan, materialen en mankracht worden van alle kanten aangevoerd. Binnen de winkelmuren wordt ook niet stilgezeten, de Halloween crew van Eerbeek is druk...

Om 18.30 uur gaan de winkels weer open. Binnen is de aankleding compleet veranderd, het assortiment aangepast en de winkelpuien onherkenbaar geworden, net als de sfeer op de drie winkelpleinen. Eerbeek is Eerbeek niet meer. Een metamorfose heeft plaatsgevonden en Eerbeek is verworden tot “Ghost Town”.

Thuis is het eten op en de vaatwasser draait. Mensen zijn nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurd is en trekken massaal het centrum van Eerbeek in. Eerst maar eens de kat uit de boom kijken. De eerste tekenen van Halloween zijn al te bespeuren: piraten begroeten je tijdens je gang door het centrum en winkeletalages zijn in de juiste sfeer gebracht.

Het is 19.06 uur … de zon is onder gegaan. Angstvallig is men in afwachting van hetgeen er komen gaat. Vanuit de duisternis vertrekt om 19.30 uur een bonte stoet richting winkelpleinen. Een trein, de Ghost Train, draait als eerste het centrum in gevolgd door een bonte stoet aan wagens en bijzondere personages.

De winkels lopen leeg en restaurantgasten werken snel hun toetje weg. Iedereen trekt naar buiten om maar niets te hoeven missen. De groep beweegt zich langzaam door het centrum van Ghost Town. Ook daar hopen de mensen zich op, gealarmeerd door de onheilspellende geluiden uit de verte.

 

De kop is er af: Oktobermaand = Halloweenmaand

Besmet met het Halloweenvirus keert iedereen terug naar huis of duikt nog even een Halloweencafé of -restaurant in. Om 21.00 uur sluiten de winkels voor deze zaterdagavond definitief de deuren, lopen de pleinen weer leeg, keert de rust weer terug en wordt Ghost Town weer gewoon… Eerbeek.