Halloween Eerbeek

 

 

 

HALLOWEEN 2020 ...

... Parade
     17 en 24 oktober
     19.30 uur, Centrum
... Ghost Town
​     17 en 24 oktober
     hele dag, Centrum
... Scary Skelter Rally
​     17 en 24 oktober
     12.00-16.00 uur, Centrum
... Ride
     31 oktober
     vanaf 18.30 uur
     (dorpenroute)

     vanaf 19.00 uur
     (ATB-route)

     Sporthal de Bhoele
... Party
     31 oktober
     vanaf 21.00 uur
     Sporthal de Bhoele

Ghost Town

zaterdag 17 en 24 oktober 2020

Impressie parade van 6 en 13 oktober 2018

We zijn alweer over de helft in de maand oktober: het is de derde vrijdag van de maand. We zitten middenin de herfstvakantie en dat zullen we merken in Eerbeek, het is nu echt voorbij met de rustMensen doen overdag nog even de laatste inkopen voor het weekend. Ze moeten snel zijn, want de winkels sluiten vandaag nog op de normale tijden. Morgen, zaterdag dus, zal alles anders zijn. De winkeliers maken zich op om hun winkel klaar te maken voor Ghost Town.
Bij het kraaien van de haan is Eerbeek veranderd in Ghost Town.

Op het moment dat zaterdag de eerste mensen aan het winkelen slaan is het centrum van Eerbeek onherkenbaar veranderd. Snel komt er meer beweging op de diverse winkelpleinen want iedereen wil getuige zijn van hetgeen er in de nacht ontstaan is. Binnen de winkelmuren wordt ook niet stilgezeten, de Halloween crew van Eerbeek is druk. De aankleding is compleet veranderd, het assortiment aangepast en de winkelpuien onherkenbaar geworden, net als de sfeer op de drie winkelpleinen. Eerbeek is Eerbeek niet meer. Een metamorfose heeft plaatsgevonden en Eerbeek is verworden tot “Ghost Town”.                    

     (LET OP: op 31 oktober is er GEEN parade)
Het is 18.35 uur … de zon is onder gegaan. Angstvallig is men in afwachting van hetgeen er komen gaat. Vanuit de duisternis vertrekt om 19.30 uur een bonte stoet richting winkelpleinen. Een trein, de Ghost Train, draait als eerste het centrum in gevolgd door een bonte stoet aan wagens en bijzondere personages.

Besmet met het Halloweenvirus keert iedereen terug naar huis of duikt nog even het Monstercafé (Oranje Nassauplein) of "Slot Griezelstein" (Stuijvenburchplein) in voor een hapje en/of drankje. Om 21.00 uur sluiten de winkels voor deze zaterdag definitief de deuren, lopen de pleinen weer leeg, keert de rust weer terug en wordt Ghost Town weer gewoon… Eerbeek.

De kop is er af: Oktobermaand = Halloweenmaand